torek, 23. oktober 2012

Morje...

Letošnji "oddih" smo pogojevali s hladnim morjem. Po letih dopustovanja ob Rdečem morju, kjer je bilo namakanje v morju prijetno, ampak ne ravno primerno za plavanje (prevroče!!), smo izbrali ultra ultra last minute ponudbo v Turčiji. V mestecu Side. In šli smo se dobesedno izležavat. Kljub temu smo dopust dali etiketo "hočem še". Dežela nas je navdušila s prijetno klimo, bilo je "samo" 30°C. Domačini prijazni, prav nič vsiljivi, brez problema sva s hčero pohajali naokoli. (M. se je raztegoval na plaži). Voda iz pipe pitna, obilo zelenjave in sadja na razpolago povsod, kamor smo šli. In čista mesta (skupaj z WCji po gostilnah). Narava polna presenečenj, stari gradiči in trdnjave romantični.  Veliko bombažnih polj, nasadov citrusov in granatnih jabolk. Cene na vasi nizke. 
Še slikovni material:

najslabša stvar je bilo letalo, pa še to je bilo v redu.

Plaža božanska. Mivka, en dan je pihalo in smo imeli super valove za "not se metat".







Izpolnila se mi je velika želja - ogledat si predstavo Troja (Fire of Anatolya) v njihovi domači areni -
Gloria Aspendos Arena.
Božansko.


Letos so odprli nov akvarij, njihov podvodni tunel meri 131m in je najdaljši na svetu. Poleg morskega dela imajo tudi zimski del. Ker nam lanska zima ni natresla dovolj snega, smo se radostno dričali z zračnicami.




Morski dej je pokazal pošasti, ki prežijo na nas....
Ko sem gledala ene zares ogabne ribe (pa so se mi vseeno smilile, ker so zaprte v akvariju), sem bila kar v dvomih, če se bom še kopala v morju.





In leglo naše (quilterske) odvisnosti - nasadi bombaža. Slikano iz busa.


Dopust je bil res dopust. Z lahkoto bi ga podaljšala za par dni...






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...