petek, 11. september 2015

MM MMM MM

1. MM = Mala Mojstrovka
2. MMM = moj mož Matjaž
3. MM = moja malenkost

Že odkar smo nekega daljnega poletja lazili po gorah in so se mi prvič v življenju zamajala tla pod nogami, me je zajela slabost in vrtoglavica ni popustila...(tako da sem na Batognico prilezla po vseh štirih, ker nisem upala vstat, mogla sem pa it gor, ker sta me na vrhu čakala Anja in Matjaž), sem zbirala pogum in se prepričevala, da je večinoma vse v glavi..
Po bolj hribovskih turah, kjer sem nabirala kondicijo, in po celoletni telovadbi na Viitu, kjer sem pridobivala na moči, sem se končno skorajžila.
Seveda sem dobila svojo čelado, plezalni pas in samovarovalni komplet.
In vodnika, takega ki ima potrpljenje z mano..

Pravijo, če zmoreš MM, zmoreš vse.
K sreči se je prekrasno jutro zavilo v meglo, da nisem videla dol. Na kakšnih mestih mi je bilo še vedno srhljivo, da nisem mogla nog premaknit, in kje sem se prisesala na skalo, da bi me lahko s špohtlom (kako se reče pravilno slovensko?) dol drzal.
Ampak sem preživela. Vzpon še nekoliko lažje kot spust po obupnem melišču.
Kljub temu da sem bila ves čas privezana in imela nek občutek varnosti, čisto prepričana vase še vedno nisem. Samo strahu pa nimam več takega. Še parkrat grem, pa bo bolje. Potem bom pa spet tam gor nekje doma.....













Baje da že jutri spet nekam...

4 komentarji:

  1. O, kako si pogumna, vsaka ti čast, da te ni strah in da ti plezarija še vedno pomeni izziv, ki ti je všeč. Važno, da ti je všeč. Srečno, bodi še naprej pogumna, a ne predrzna. Na je TMM čuva, da je kaj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, strah me je, strah, ampak ne več tako, da me ohromi. Čuvava en drugega, če se ne sama, nama pa slabo vreme pomaga, da ostaneva doma.

      Izbriši
  2. Noro si korajžna. Tiste slike v skalah mi naženejo strah v kosti. Srečno še naprej. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. CC, ko si notri in gledaš gor, vse drugače izgleda. Dol pa ne pogledam ;)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...