torek, 11. februar 2014

Ledeni februar

Ah ja.....
Od fotografskega projekta sem, kot vidite, odstopila prej kot po enem mesecu. Ker mi je bilo fino to izvajat, ko sem bila doma, potem pa spet služba in dirkanje gor pa dol... in čisto malo res prostega časa. Potem pa fotkič, kartico ven in v čitalec, pa priklop na računalnik in dol pobirat slike, jih uredit... to je pa že preveč za tisto malo časa... In sem želela samo vsak dan slikat, potem pa tedenski kolaž fotografij naredit, kar bi moalo tudi zadostovat, in ko sem delala prvega - je zmanjkalo elektrike. Saj veste zakaj.
V spominu je ostal tale zapis, ker sem ga najprej objavila na FBju.

2.2./365 - TU STOJIM

Včeraj zvečer sem šla v službo. 40km adrenalina. Pa sploh ni bilo tako hudo. Na Bledu so bile čistilne službe na cesti, sem vozila tik za plugom, tako da - cesta je bila splužena. Mogoče so le tisti, ki trdijo da ni očiščeno, na cesti ob napačnem času. Zaradi obrnjenega avta (na spluženi cesti) in podrtega drevesa sem za pot do AC porabila več kot pol ure. (7km). AC je bila solidna, glede na to da je res močno snežilo. Plužna služba je bila na delu - ena se je peljala v nasprotni smeri (po pravilnem pasu) , eno sem dohitela pri Hrušici. Izvoz iz AC so čistili z rolbo. Cesta proti Kranjski gori končno ni bila luknjasta. Komot sem se peljala 60-70km/h. Prometa ni bilo. Nekaj najlepšega je bilo gledati zaledenele kozolce. Sploh če je bilo ozadje osvetljeno. Ja, še to sem imela čas gledat.... Za celotno pot sem porabila debelo uro.
V Kranjski gori je padal bolj suh sneg, pravzaprav ga je bolj nosil veter in delal zamete. Ob pol petih sem se odpravila domov. Za vsak slučaj, če bi bila cesta katastrofa, sem si že prej rezervirala sobo. Ampak - cesta skozi vas je bila očiščena do asfalta, glavna cesta je bila slabša, ampak je bila vožnja kar normalna - ni bilo ledeno. Plužna služba je bila na delu na nasprotnem pasu, ampak so plužili dovolj na široko, da je bilo prostora za srečanje dveh avtov. Na Belci se je pa začelo. Žled. Vsa drevesa v ledenem okovu, eden od kozolcev, ki sem ga občudovala par ur nazaj, je imel že streho na tleh, in prav zares je bilo več kot pol dreves nagnjenih nad cesto. Vse do AC. Očiščena do asfalta. Enako izvoz in cesta do Bleda. Bled je bil pa ena sama zimska pravljica. Vse v ledu in snegu - zapadlo ga je kakih 20cm. Res je bilo lepo, kot v kakšnem ledenem kraljestvu. Pa vendar, vse preveč dreves je bilo polomljenih, sicer so bila že odstranjena iz ceste. Precej jih je še čakalo na to, da padejo sami ali jih požagajo gasilci. Doma sem imela pred uvozom na dvorišče zid iz napluženega snega (torej so plužili ), pa sem mogla najprej skidat. In ker je bil sneg tako fajn, ta prav za delat kocke za igluje, sem skidala celo dvorišče. Ob šestih zjutraj sem odložila lopato in sezula mokre škornje. Spomnila sem se na današnjo temo v 365 dni v fotografiji - tu stojim. In sem šla ven, pa se fotkala.
Tu sem stala, bosa ob 6h zjutraj, v snegu. 


Potem je sledila cela nedelja sneženja, v službo nisem mogla, večer brez elektrike in tole so slike naslednjega jutra. Otroke je peljal v šolo taksi - kombi, ker avtobus do nas ni mogel. 

Sosedov vrt

Naš vrt z bosansko šljivo, ki je klonila...

Sosedovi klobučnjaki in še pokončna vaška gmajna

Prostora za odmetavanja ni več.

Naša cesta

Lepotec

Navzgor obrnjene sveče

Kablovje

Eden mnogih

Ni šlo, les je bil zamrznjen..

Smreke v jezeru

Najdete vsiljivca?

Na ograji
 Zdaj je konec ledenja in sneženja. Dežuje kot za stavo in topi sneg. In odkriva, koliko dreves v resnici leži po tleh...


Upam da ste vsi dobro.

3 komentarji:

  1. Kako lepe fotografije si posnela. In zanimivo opisala svoj dan-noč. Lepo je pri vas. Res lepo. Moorda pa te spet prime in boš nadaljevala s projektom, je tako lušno pogledat fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Malo bolj stran ga je še več. Pogrešala sem tvoje fotke, no ja, jih bo pa pri posamezni objavi več.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vama za spodbudne besede.... vzamem na znanje!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...