torek, 1. oktober 2013

Dejstva

Priznam, preveč časa posvečam spletu. Namesto da bi ustvarjala, iščem ideje in navdih.

 Popolnoma sem navdušena nad izdelki kolegic, moja škatla na pol izdelanih dekorativčkov pa izginja pod goro prahu. Vedno večkrat zaidem na "neustvarjalne" bloge. Zanimivo branje. Danes sem našla tole punco. 
No, njen blog: Dragi dnevnik
Njeno pisanje... dobesedno za razvedriti se! Do solz sem se nasmejala njenemu opisu vsakdanjih situacij. Priporočam v branje!
Tole je samo odlomek iz prispevka "Nekaj dejstev":
5. Snov na štedilniku definitivno zavre hitreje, če ne gledam. Pristavim mleko ali dam kuhat krompir in čakam, čakam, buljim v lonec in čakam, ....Nič. Niti sledu o kakem vretju. Takoj ko obrnem hrbet pa "fššššššššš". WTF? Prej, hudiča, voda ni bila sposobna zavreti v desetih minutah, potem pa ji uspe v desetinki sekunde?!

Moja praksa je taka, da najhitreje zavre, če grem medtem brskat po spletu. Nekoč mije celo uspelo, česar ne bo naša dečva nikdar izbrisala iz spomina, da je čežana zoglenela in je po hiši vel vonj po pečenih jabolkih... Pa samo na forum sem pogledla, če je kaj novega....



Fajn bodite.

7 komentarjev:

  1. Haha, tudi jaz berem nadinkopotepinko in se včasih res nasmejem. Zna te razvedriti. Sicer pa glede vretja, jaz imam ponavadi probleme z mlekom, potem pa to sčistit s štedilnika. Druga pesem. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Poznaš lovilec mleka? Steklena ploščica, ki jo daš na dno posode. Ko mleko zavre, začne ploščica ropotat, mleko pa ne skipi. Razen če je seveda posoda do roba polna....In zaradi ropota lahko hitro pritečeš do štedilnika:) Preizkušeno. Preizkušene so tudi eksplozije alpskega mleka. Ne duha ne sluha o mrenci na vrhu, v naslednji sekundi je pa že po kuhinjski napi razmazan. Baje da pomaga če prej v posodo daš nekaj vode (kot da ni že dovolj voden??)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U hvala za nasvet. Bom poskusila. Čeprav se zadnje čase poslužujem kar mikrovalovke. :)

      Izbriši
    2. Tega pa jaz ne poznam. Vsaj razgonilo bi mleko v manjšem zaprtem prostoru, je manj za pucat..:)

      Izbriši
  3. moja praksa je ista :) če čakam, da zavre krompir, da ga potem utišam na normalo, se bo to najbolj hitro zgodilo, da še malo prečekiram pinterest... Meni se je enkrat totalka prižgalo listnato testo za kremšnite..pa samo 10 minut rabi en oblat ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, to smo novodobne gospodinje! Ne gre vkup kuhanje in internet, a ne? In kaj je to 10 minut za Pinterest..za manj se še strani ne splača odpreti!

      Izbriši
  4. Hvala za priporočilo mojega bloga. Sem se tud jaz ob tvojem nasmejala :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...