petek, 18. maj 2012

Pozabljena ovca

Na kolesarskem izletu v Krmo, čisto tja do rampe, do zadnjega parkirišča pred Kredarico, smo naleteli na srečno nesrečni prizor. Med avtomobili se je pasla ovca. Glede na njeno zanemarjeno volno, in glede na to da pastirji letos še niso gnali v planine, bi rekla da je pozabljena od lani. Nesrečnica. Po drugi strani pa srečnica. Da je sama samcata preživela mrzlo zimo, se znašla po svoji ovčji pameti in - preživela. Pa še slabo ni izgledala - kar precej energije je še v njej. Označena je, tako da bo lahko vrnjena v svojo čredo. Samo še pašno skupnost obvestim, pa bo. Upam.


                          





5 komentarjev:

  1. Mojo hči (ki pravi, da bo veterinar ko bo velika;) hudo zanima kako se je končalo s to ovco. Ali je dobila svojo čredo? Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi mene zanima. Je pa borka, ni kaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uhh, tale ovca je predvsem srečnica, da si jo opazila ti, ki veš, da je pozabljena, da ima oznako, da lahko pokličeš kam. Meni nič od tega ne bi prišlo na pamet, žal.
    Upam, da je našla svojo družino in se ji pridružila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam s Sonjo, da je srečnica, ker je naletela na tebe. Jaz ne bi niti pomislila na to, da je pozabljena. Vso srečo ovčki!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jutri grem preverit, kako je s potepinko. Pa da jo poslikam z novo frizuro:))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...