sobota, 27. avgust 2011

Delavnica na Obali


Prvo pregrinjalo v osnovnih tehnikah PW

Pretekli vikend sva imeli z Debeluško rezervitan za delavnico patchworka na Obali. Prekrasna Kreartiv naju je povabila v svojo zakladnico. Žal nisem poslikala ničesar - od samega začetka, od naših neštetih kavic in slastnih fig, s katerimi nas je zalagala Suzi. Samo pol/končni pol/izdelek pokažem. Še precej dela me čaka, preden bo pregrinjalo krasilo kak sedež. Se bojim da bom naletela na enak problem kot nekaj kolegic - mašina za popravilo kavbojk ni ravno primerna za quiltanje....

Sem pa vesela da je moja hči preživela čudovit vikend v družbi T., hčere naše mentorice. Se mi zdi da bi se lahko iz tega razvilo krasno globoko prijateljstvo in zavezništvo.

sreda, 17. avgust 2011

Čustveni metulj

Prekrasno nedeljo smo izkoristili za kolesarjenje po dolini reke Radovne. Pri Kovinarski koči v Krmi smo posedli v travo, kot vedno. Krav na srečo ni bilo; pred leti sva z eno od njih bili bitko za moje kolesarske rokavice. Jaz sem popustila, ker ni imela muka nikakršnega namena mi jo dat nazaj. Ko jo je res temeljito prežvečila pa mi jo je pljunila pred noge, češ -  na, tu imaš če si že tako sitna. Vsa oslinjena sluzasta pregrizena smrdeča rokavica se je v vrečki peljala do doma in romala naravnost v kanto za smeti.

Tokrat smo imeli nežnejšega obiskovalca.
Priletel je na Anjin bidon.
Seveda ga je hotela pobožat.
Preselil se je k njej na roko,

in tam ostal cel naš postanek.
Na koncu je bilo slovo ganljivo, dala sta si  "buc" in odšla vsak v svojo smer. Opazili smo ga še na njeni čeladi, nato je odletel.
"Tako čustvenega metulja  še nisem srečala", je rekla.
Jaz tudi ne.
Lepo bodite.

Tole mi je všeč


Na netu sem našla tole in mi je všeč. Lajkam :))




sreda, 10. avgust 2011

Blazine

Kreartiv res zna človeka potegnit v svet šivanja. Prijazna Ciracara mi je odstopila nekaj (ogromno:)) ) pirinih luščin, in sem se preizkusila v šivanju blazin. Prvič sem sedela za šivalnim strojem in dejansko šivala:

Na hrbtni strani je narejena na preklop, ker itak da nimam nobene zadrge doma.


Ker mi je kar dobro šlo in pire je bilo tudi še nekaj, sem nadaljevala



V vsako sem dodala pest posušene sivke in res omamno dišijo.
Zdaj mašinca že par dni počiva, ker je treba opraviti še kaj drugega.

torek, 9. avgust 2011

Lavanda

Letos sva se s kolegico odpravili na sivkino žetev na Krasu .

Enkratna izkušnja, sploh ko se pelješ domov po žgočem soncu, iz zadnjega konca avta pa ti oddaja vonj polno vedro sivke. Nekaj malega butarc je nastalo. Nekaj bo pa za dišeče blazinice.


Pot naju je vodila še do Kopra, kjer sva obiskali mojstrico patchworka Kreartiv. Brez nakupov seveda ni šlo, z mano domov je šel osnovni pribor.


Zdaj moram pa šivat.
Lepo bodite!

Kako naprej?

Vem, že zelooo dolgo nisem ničesar objavila. Zaustavile so me tehnične težave, postavile so se mi kot zid na pot, moja psiha jih je še dodatno obtežila, zato sem raje odnehala. Za nekaj časa.
Takele težave imam:
- ne znam prilepit prevajalca. In nikakor ne morem imeti bloga brez njega. Zakaj že ne?
- ne znam prilepit kakšne krasne ure. Od srednje šole do nakupa mobija sem bila brez ure sploh, zdaj pa jo obvezno moram imet na blogu. Zakaj že?
In še nekaj takih se najde.
No pa sem prvo oviro odstranila. Moje razmišljanje, da brez tega pač ne gre. Ja pa gre, saj ne bo nihče opazil, če se bo prevajalec pojavil šele čez pol leta in uro ima itak vsakdo na svojem računalniku.

Edino pri eni stvari sem vztrajala - pri bannerčku za horjulčke. Hvala Vixi ker mi je med prazniki tako nesebično pomagala stvar zagnat.

Zdaj sem pa že pozabila, kje se dodajajo slike in povezave. Ampak tole bom vseeno poslala naprej.
Lepo bodite, na tale avgustovski dan s 14°C zunaj.
andreja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...